Licitacija

Dobrodelna licitacija fotografij

Dobrodelna licitacija fotografij bo potekala v soboto, 15. 5. 2021, v Kopru. Vseh 20 finalnih fotografij pa bomo na zaključni dobrodelni licitaciji prodali najboljšim ponudnikom in ves izkupiček namenili društvu Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki, ki želi z akcijo »Ujemi svoje sanje« otrokom iz različnih ranljivih skupin omogočiti, da razvijajo svoje talente in nekega dne ujamejo svoje sanje. Z zbranimi donacijami jim želimo omogočiti obiskovanje različnih taborov, tečajev ali treningov, ki si jih sami izberejo. Tako bodo tudi na njihovih obrazih zažareli športni, slikarski, gledališki in drugi nasmehi, ki bodo osrečili njih in vse nas.

Komisija

Strokovna komisija, ki jo sestavljajo priznani strokovnjaki s področja fotografije in umetnosti (Mara Ambrožič Verderber, Jaka Jeraša in Aleš Sedmak), bo izmed vseh prejetih fotografij izbrala 20 finalnih fotografij, od katerih bodo prve tri najboljše tudi nagrajene.

Jaka Jeraša

Po končani fotografski šoli v Ljubljani leta 1971 se je zaposlil kot propagandni fotograf v Litostroju v Ljubljani, kjer se je seznanil s fotografskim mojstrom Petrom Kocjančičem, ki ga je navdušil z umetniško fotografijo. Leta 1975 se je vrnil v slovensko Istro, kjer je bil kot fotoreporter najprej zaposlen pri časniku Primorske novice, nato pa v Design studiu Mak. Samostojno razstavlja od leta 1978 ter od leta 1976 sodeluje na skupinskih razstavah doma in na tujem. Udeležil se je tudi številnih likovnih delavnic. Živi in dela v Kopru.

Mara Ambrožič Verderber

Mednarodno uveljavljena strokovnjakinja s področja politik kulture in sodobne umetnosti je bogate izkušnje nabirala v Evropi, Združenih državah, Afriki in Kanadi, kjer je sodelovala s svetovno uveljavljenimi strokovnjaki, muzeji, raziskovalnimi inštituti, mednarodnimi bienali. Trenutno opravlja delo v.d. direktorice Obalnih galerij Piran.

Aleš Sedmak​​

Akademski slikar, ki je po opravljeni diplomi na ljubljanski likovni akademiji nekaj let deloval kot likovni pedagog, od leta 1983 pa ima status svobodnega likovnega umetnika. Vrsto let se je ukvarjal s slikarstvom in grafiko, v zadnjem obdobju pa se vse bolj posveča ilustraciji. Z njegovimi ilustracijami je izšlo več kot 100 knjig s področja poljudnoznanstvene literature in učbenikov. Je vodja delavnic Kaverljag, ki so imenovane po kraju Kaverljag pod Padno v Istri in so namenjene študentom likovnih akademij.

Viri: rtvslo.si, turisticni-novinarji.si, misli.sta.si, regionalobala.si, dnevnik.si, primorske.si

Kontakt

Za dodatna vprašanja smo dosegljivi na...

rac.portorozkoper@gmail.com

Sponzorji

Organizatorji

Partnerji