Licitacija

Dobrodelna licitacija fotografij

Dobrodelna licitacija fotografij bo potekala v soboto, 11.6. 2022, v Kopru. Vseh 18 finalnih fotografij pa bomo na zaključni dobrodelni licitaciji prodali najboljšim ponudnikom in ves izkupiček namenili društvu Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki, za akcijo za Urbana.

Urban je star dve leti, rodil pa se je z redko gensko okvaro (ctnnb1 sindromom), zaradi katere ne more hoditi in govoriti. Zbira se enormni znesek, s katerim se bo naredilo zdravilo za Urbana in ostalih 400 otrok, ki živi s to boleznijo, ter tudi za otroke, ki se še bodo s tako okvaro rodili.

Komisija

Strokovna komisija, ki jo sestavljajo priznani strokovnjaki s področja fotografije in umetnosti (Mara Ambrožič Verderber, Jaka Jeraša in Aleš Sedmak), bo izmed vseh prejetih fotografij izbrala 20 finalnih fotografij, od katerih bodo prve tri najboljše tudi nagrajene.

Jaka Jeraša

Po končani fotografski šoli v Ljubljani leta 1971 se je zaposlil kot propagandni fotograf v Litostroju v Ljubljani, kjer se je seznanil s fotografskim mojstrom Petrom Kocjančičem, ki ga je navdušil z umetniško fotografijo. Leta 1975 se je vrnil v slovensko Istro, kjer je bil kot fotoreporter najprej zaposlen pri časniku Primorske novice, nato pa v Design studiu Mak. Samostojno razstavlja od leta 1978 ter od leta 1976 sodeluje na skupinskih razstavah doma in na tujem. Udeležil se je tudi številnih likovnih delavnic. Živi in dela v Kopru.

Obalne galerije

Obalne galerije Piran so osrednja ustanova na Primorskem s statusom pokrajinskega muzeja likovne umetnosti od začetka dvajsetega stoletja, ki izvaja svoje poslanstvo na likovni dediščini ter proučuje in predstavlja sodobno primorsko, slovensko in tujo produkcijo. Hranjeni umetnostni fond bogati slovensko likovno zakladnico. Obalne galerije Piran zbirajo arhivsko in dokumentarno gradivo v nacionalni fond likovne umetnosti, so tudi dokumentacijski, študijski, raziskovalni in izobraževalni center, namenjen raziskovalnim, študijskim in izobraževalnim potrebam. Obalne galerije Piran organizirajo raziskovalno delo na področju sodobne likovne umetnosti: iz zbranega gradiva oblikujejo stalne, občasne in tematske razstave s področja likovne umetnosti in drugih sorodnih področij v sodelovanju s strokovno usposobljenimi ustanovami. Obenem pripravljajo tudi mednarodne prireditve, sestanke, srečanja, seminarje, predavanja in strokovna potovanja.

Aleš Sedmak​​

Akademski slikar, ki je po opravljeni diplomi na ljubljanski likovni akademiji nekaj let deloval kot likovni pedagog, od leta 1983 pa ima status svobodnega likovnega umetnika. Vrsto let se je ukvarjal s slikarstvom in grafiko, v zadnjem obdobju pa se vse bolj posveča ilustraciji. Z njegovimi ilustracijami je izšlo več kot 100 knjig s področja poljudnoznanstvene literature in učbenikov. Je vodja delavnic Kaverljag, ki so imenovane po kraju Kaverljag pod Padno v Istri in so namenjene študentom likovnih akademij.

Viri: rtvslo.si, turisticni-novinarji.si, misli.sta.si, regionalobala.si, dnevnik.si, primorske.si

Kontakt

Za dodatna vprašanja smo dosegljivi na...

rac.portorozkoper@gmail.com

Sponzorji

Organizatorji

Partnerji